TinEye – Väriltään yhtenäiset kuvat helposti ja ilmaiseksi presentaatioosi

Takaisin

Julkaistu 19.06.2013

Tin Eye Labsin kuvahaku

TinEye Labsin kuvapalvelun avulla tinasilmäisinkin käyttäjä voi löytää presentaationsa esitysdioihin väreiltään yhtenäisen kuvamaailman helpommin kuin koskaan. Kirjoitin aiemmin FlickR:in Creative Commons (CC) kirjaston päälle rakennetuista hakupalveluista Compfight ja PhotoPin. TinEye Labsin väreihin perustuva hakupalvelu täydentää kolmikon.

TinEye Labsin Multicolr on kartoittanut FlickR:in 10 miljoonan CC-kuvan värit ja luonut väriin perustuvan haun. Multicolr-haku on erityisen hyödyllinen silloin, kun olet päättänyt esitysdioille tietyn värimaailman ja tarvitset siihen soveltuvia kuvia.

Esimerkkinä käytän ao. värimaailmaa presentaatiossani.

Presentaationi värimaailma

Ensimmäisessä vaiheessa valitsen vastaavat värit värikartalta. Jos haluat määrittää värit tarkalleen samaksi kuin omassa väriteemassasi voit tehdän sen toisessa vaiheessa.

TinEye:n värikartta
1. vaihe värien valinta värikartalta. Voit valita jopa viisi väriä.

Toisessa vaiheessa voin säätää värien suhteellista määrää haettavissa kuvissa. Värimääritykselle voi antaa tarkan heksadesimaaliarvon  tai sen voi poistaa valinnasta viemällä kursorin värin päälle, jolloin valinnat “Refine this colour” ja “Remove this colour” tulevat esiin.

Värien tarkennus
2. vaiheessa voit säätää värien suhteellista määrää, tarkentaa värimääritystä heksadesimaalina tai poistaa värin valinnasta.

Alla pari esimerkkiä TinEye:lla haetuista kuvista, jotka sopivat hienosti valitsemaani värimaailmaan.

Kuva: FlickR Creative Commons, AMagill
Kuva: FlickR Creative Commons, AMagill
Kuva: FlickR Creative Commons, Donna Grayson
Kuva: FlickR Creative Commons, Donna Grayson
Kuva: FlickR Creative Commons, Hexodus
Kuva: FlickR Creative Commons, Hexodus

 

[divider scroll_text=””]
Tarvitsetko apua oman esityksesi suunnitteluun? Ota yhteyttä!