Mistä laadukkaita presentaatiokuvia?

901 473 Timo Sorri

Asiakas: “Tarvitsen hyvän ja halvan auton.” Myyjä: “Katsotaan siis kaksi autoa”. Onneksi näin ei välttämättä tarvitse olla presentaatiosi kuvien kohdalla, sillä FlickR-kuvapalvelun Creative Commons -kuvat tarjoavat tavalliselle käyttäjälle hyvän vaihtoehdon kaupallisille kuvakirjastoille laadukkaiden presentaatiokuvien löytämiseen. Laadukkaalla tarkoitan että 1. kuva ovat tarpeeksi korkearesoluutioinen, jotta kuvaa voi käyttää koko esitysdian kokoisena ja 2. tekijänoikeudet sallivat kuvan käytön.

Laadukkaat kuvat ovat presentaation visuaalisen tukimateriaalin perusta.

FlickR:in oma Creative Commons -sivu ei ole kätevin työkalu tällaisten kuvien hakuun, koska haun joutuu tekemään erikseen kustakin lisensointiluokasta. Tähänkin sivuun kannattaa kuitenkin tutustua, jotta ymmärrät mitä erilaiset Creative Commons lisensointimallit tarkoittavat. Onneksi FlickR:in palvelun päälle on rakennettu uusia palveluita, jotka helpottavat kuvien hakua.

Compfight.com

Compfight tarjoaa kaikkiin FLickR:in CC-lisensointiluokkiin yksinkertaisen hakukentän (vrt. Google), johon voit kirjoittaa kuvan hakusanan. Hakutulokset voit tämän jälkeen suodattaa seuraavasti

  1. Hakuehto – haetaanko kuvaa tunnisteiden perusteella vai kaiken kuvaavan tekstin perusteella

  2. Lisenssi – Creative Commons vai kaupallinen lisenssi

  3. Alkuperäiskuvan näyttö – Näytetäänkö hakutuloksessa kuvat, joissa alkuperäiskuva on käytettävissä

  4. Siveys – Näytetäänkö hakutuloksessa kaikki kuvat, vai vain ne, jotka voit näyttää myös äidillesi

 

Hakutulokset näkyvät visuaalisesti selkeästi aseteltuna. Hakutuloksia voi ladata lisää näkyviin rullaamalla sivun alareunaan. Sivun yläreunassa olevan katkoviivan yläpuolella näkyy lisäksi kaupallisten kuvapalveluiden palauttamia hakutuloksia

Compfight.com on FlickR:in CC-lisensoitujen kuvien hakupalvelu

Esimerkki Compfightin hakusanalla ”Autumn Lake” palauttamista hakutuloksista

 

Photopin.com

Photopin toimii  vastaavalla tavalla kuin Compfight, mutta hakutulosten suodattaminen on rajoittuneempaa. Photopinissa hakutulosten näyttö on aavistuksen verran tyylikkäämpi ja selkeämpi kuin Compfightissa.

Photopin.com on FlickR:in CC-lisensoitujen kuvien hakupalvelu

Esimerkki Photopinin hakusanalla ”Autumn Lake” palauttamista hakutuloksista

Compfightin ja Photopinin hakutulokset eroavat hieman toisistaan, joten palveluita kannattaa käyttää rinnakkain. Näiden palveluiden käytön hintana on hieman suurempi ajankäyttö toimivan kuvan etsimiseen. Varsinkin silloin, jos kuvassa tulisi olla sopiva tyhjä tila tekstin sijoittamista varten. FlickR:in kuvat erottuvat kuitenkin alkuperäisyydellään ja särmällään yleisimpien kuvapalveluiden lavastetuista ja ylisokeroiduista kuvista. Muista kunnioittaa CC-lisenssien ehtoja!

AUTHOR

Timo Sorri

Timo Havainin perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänen intohimonsa on saada markkinoinnin ja myynnin yhteispeli toimimaan tehokkaalla tavalla. Timo on nelinkertaisesti sertifioitu account based marketing -strategi, ohjannut ABM:iin liittyvää Pro gradu -työtä ja tuonut maailman johtavan Demandbasen ABM-ratkaisun Suomen ja pohjoismaiden markkinalle. Timolla on tausta IT-johdon konsultoinnissa, ja markkinoinnissa ja myynnissä. Timo on myös aviomies, kolmen lapsen isä ja kova koripallofani.

All stories by: Timo Sorri
Read previous post:
Miksi ilmaveivaaja ei voita talenttikisaa? Eli miten tuot yleisön osaksi presentaatiotasi

Olet varmasti nähnyt (tai ehkä jopa pitänyt) presentaation, jossa teknisesti kaikki on hyvin: presentaatio kertoo selkeän rakenteellisen tarinan, visuaalinen tuki...

Close