Tietosuojaseloste

Lyhyesti:

(kokoversio lyhennelmänä alapuolella)

Yksityisyytesi on meille tärkeä, siksi käsittelemme ja keräämme tietojasi tämän tietosuojaselosteen mukaisin menetelmin.

Rekisterin nimi

Havain Oy:n asiakas ja -markkinointirekisteri

Henkilötietojen käsittelytarkoitus

Henkilötietoja käytetään Havain Oy:n kotisivujen kehittämiseen, viestintään, markkinointiin, asiakassuhteen hoitamiseen, laskutukseen, palveluiden tarjoamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Mitä ja miten tietoja keräämme:

Havain Oy kerää sinusta tietoja, jotka olet lähettänyt meille kotisivuiltamme ja lähettämistämme sähköposteista löytyvillä kaavakkeilla, sekä evästeillä. Emme kerää tietojasi ilman suostumustasi. Rekisteröidyt voivat antaa meille seuraavat henkilötiedot, eikä kaikista rekisteröidyistä välttämättä ole kaikkia tietoja: 

  • nimi
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • työtehtävät
  • yritys/organisaatio
  • laskutustiedot ja -osoite
  • sijainti
  • IP-osoite
  • y-tunnus
  • Muut tiedot, jotka käyttäjä on itse syöttänyt lomakkeella Havain Oy:n verkkosivuilla, lähettänyt yritykselle sosiaalisen median kanavissa, tai sähköpostitse.
  • Evästeiden keräämä ja lähettämä tieto käyttäjästä, sekä hänen käynneistään Havain Oy:n verkkosivuilla (havain.fi ja master-presenting.com)

Käyttämällä sivustoa, syöttämällä tietosi tämän mahdollistavaan kenttään ja lähettämällä tiedot meille hyväksyt tämän tietosuojaselosteen ja annat Havain Oy:lle suostumuksen lähettämiesi tietojen käsittelyyn.

Tietoyhteiskuntakaaren (202 §) mukaan yrityksille on luvallista lähettää sähköistä suoramarkkinointia ilman suostumusta. Poistamme sinut kuitenkin rekisteristämme, jos ilmoitat tietosuojavastaavallemme, ettet halua ottaa vastaan sähköistä suoramarkkinointia.

Miten käsittelemme tietojasi:

Käsittelemme tietojasi luottamuksellisesti. Pääsy tietoihisi on vain Havain Oy:n valtuuttamilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja työtehtävänsä suorittamiseen. Tällaisia tahoja ovat Havain Oy:n työntekijät, sekä mahdolliset Havain Oy:lle alihankintana palveluita tuottavat yritykset. Kaikkia joilla on pääsy tietoihin, sitoo salassapitovelvollisuus ja heidät on velvoitettu toimimaan Havain Oy:n tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

Tietojasi voidaan käsitellä ja siirtää  Havain Oy:n käytössä olevan Active Campaign palvelun, sekä HubSpotin välillä perustuen sinulta saamiimme tietoihin ja sivustoillamme suorittamiisi toimintoihin.

Joissain tapauksissa Havain Oy voi toteuttaa kampanjoita yhteistyössä kumppaneidensa (yritysten tai organisaatioiden – usein Seedi ja Taito United) kanssa. Tällöin kerätyt henkilötiedot voidaan siirtää näiden yritysten rekistereihin. Tällaisia kampanjoita toteutettaessa löytyy yhteystietojen keräyssivulta Havain Oy:n ja yhteistyökumppaneidemme logot.

Mitä oikeuksia sinulla on:

Rekisteröitynä sinulla on seuraavat oikeudet:

  1. Tarkistaa mitä tietoja olemme sinusta keränneet
  2. Saada tietosi korjatuksi
  3. Saada tietosi siirrettyä toiseen rekisteriin
  4. Tulla unohdetuksi (saada tietosi poistettua rekisteristämme)
  5. Rajoittaa tietojesi käsittelyä ja vastustaa tietojesi automaattista käsittelyä
  6. Saada tietoa tietojesi käsittelystä ja tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Voit toimeenpanna oikeutesi olemalla yhteydessä Havain Oy:n tietosuojavastaavaan, tai lopettamalla uutiskirjeemme tilauksen, mikä on mahdollista jokaisen lähettämämme uutiskirjeen lopusta. Täältä voit myös päivittää tietoja, jotka olet syöttänyt Active Campaign kaavakkeeseemme.

Jos haluat, että poistamme tietosi kokonaan rekisteristämme, tulee sinun ilmaista tahtosi Havain Oy:n tietosuojavastaavalle.

Jos olet unohtanut sähköpostisi salasanan, tai haluat tietää mitä tietoja meillä on (Active Campaignin ulkopuolella), niin saat pääsyn näihin tietoihin ja voit muokata tietoja todistamalla henkilöllisyytesi Havain Oy:n tietosuojavastaavalle kuvallisella henkilötodistuksella. Havain Oy poistaa sähköisesti vastaanottamansa kuvan henkilötodistuksesta välittömästi, kun rekisteröidyn henkilöllisyys on todennettu.

Tietojen käsittelyperuste(et)

Käsittelemme tietojasi EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että voimme käsitellä tietojasi perustuen suostumukseesi, oikeutettuun etuumme, sopimuksiimme ja lakisääteisiin velvoitteisiin nojaten.

Havain Oy:n kohderyhmät

Havain Oy:n kohderyhmiin, eli käsiteltävien henkilötietojen ryhmiin, kuuluvat yritykset, sekä esiintymisestä, myynnistä, markkinoinnista ja muista Havain Oy:n palveluista kiinnostuneet henkilöt.

Linkit muille sivustoille:

Havain Oy:n verkkosivut sisältävät linkkejä muille verkkosivuille, joilla noudatetaan näiden sivustojen omien tietosuojaselosteiden mukaisia menetelmiä.

Tietosuojaselosteen päivittäminen:

Havain Oy voi päivittää tätä tietosuojaselostetta, minkä vuoksi sinun on hyvä vierailla tällä sivulla aika-ajoin pysyäksesi ajan tasalla tietosuojakäytännöistämme.

Mistä saat lisätietoja:

Havain Oy:n tietosuojavastaava:

Timo Sorri
timo@havain.fi
+358 400 407 611

 

Koko tietosuojaseloste

Rekisterin nimi

Havain Oy:n asiakas ja -markkinointirekisteri

Henkilötietojen käsittelytarkoitus

Henkilötietoja käytetään Havain Oy:n kotisivujen kehittämiseen, viestintään, markkinointiin, asiakassuhteen hoitamiseen, laskutukseen, palveluiden tarjoamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Rekisterin tietosisältö ja tietojen käsittely

Syöttämällä henkilötietoja Havain Oy:n kotisivuilla ja uutiskirjeessä oleviin lomakkeisiin, tai muuten tietoja ilmoittaessaan Havain Oy:lle, hyväksyy henkilö tietojensa käsittelyn tämä tietosuojaselosteen mukaisesti ja kulloinkin kyseessä olevan kentän määrittämään tarkoitukseen.

Täyttämällä kaavakkeen Havain Oy:n kotisivuilla, tai syöttämällä tietoja muuhun tämän mahdollistavaan kenttään, annat meille oikeuden käsitellä antamiasi tietoja ja olla yhteydessä sinuun kaavakkeen, tai muun täyttämäsi kentän määrittelemässä tarkoituksessa. Vastaavasti, kun syötät tietosi uutiskirjeemme tilauskenttään, saat meiltä vahvistussähköpostin uutiskirjeen tilauksesta. Vahvistus viestin linkkiä klikkaamalla annat meille oikeuden lähettää sinulle uutiskirjeemme. Emme siis lähetä sinulle uutiskirjettämme ilman erillistä suostumusta. Tämän lisäksi voimme kerätä yritysten ja niiden henkilöstön sähköpostiosoitteita yritysten kotisivuilta, josta henkilötiedot ovat julkisesti saatavilla.

Uutiskirjeemme lisäksi voimme lähettää rekisteriimme kirjatuille henkilöille kohdennettuja mainoskampanjoita ja olla heihin yhteydessä palveluidemme myyntiin liittyen.

Voimme toteuttaa kohdennettuja markkinointikampanjoita tai tapahtumia, joihin ilmoittaudutaan antamalla esimerkiksi sähköpostiosoite. Emme tällöin välttämättä käytä sähköposti-ilmoittautumisessa kaksivaiheista (ylempänä mainittu vahvistus) tilausvarmistusta. Näin toimiessamme henkilötietojen syöttämissivu lähetetään vain kohdennetulle yleisölle ja kyseinen sivu poistetaan tapahtuman toteuttamisen jälkeen. Näin minimoimme riskin epäonnistuneesta (vahvistamattomasta) ilmoittautumisesta ja väärien henkilötietojen lisäämisestä rekisteriimme.

Sivuston vierailija tai rekisteriin rekisteröity, joka täyttää kaavakkeen, tai muun tietojen syöttämisen mahdollistavan kentän Havain Oy:n kotisivuilla, sen käyttämillä alustoilla (esimerkiksi Typeform kyselykaavake), tai uutiskirjeessä säilyttää immateriaalioikeudet tuottamaansa sisältöön. Sivuston käyttäjä tai rekisteröity itse vastaa siitä, että hän on itse Havain Oy:lle lähettämänsä sisällön tekijänoikeuden haltija. Havain Oy:llä on oikeus käyttää ja esittää tällaista sisältöä palvelunsa kehittämiseen, tuottamiseen, esittelyyn, sekä markkinointiin.

Seuraavat tiedot voivat sisältyä rekisteriin. Jokaisesta käyttäjästä ei välttämättä ole kaikkia alla lueteltuja tietoja:

  • nimi
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • työtehtävät
  • yritys/organisaatio
  • laskutustiedot ja -osoite
  • sijainti
  • IP-osoite
  • y-tunnus
  • Muut tiedot, jotka käyttäjä on itse syöttänyt lomakkeella Havain Oy:n verkkosivuilla, lähettänyt yritykselle sosiaalisen median kanavissa, tai sähköpostitse.
  • Evästeiden keräämä ja lähettämä tieto käyttäjästä, sekä hänen käynneistään Havain Oy:n verkkosivuilla (havain.fi ja master-presenting.com)

Havain Oy:n rekisteriin kirjattuja tietoja siirretään yrityksen sähköpostimarkkinointiin tarkoitetusta Active Campaign sovelluksesta HubSpot sovellukseen Zapier integraation avulla, kun rekisteröidyn Active Campaign profiili täyttää tietyt vaatimukset. Vaatimusten täyttymiseen vaikuttavat rekisteröidyn Havain Oy:lle antamat tiedot, sekä rekisteröidyn toiminta Havain Oy:n verkkosivuilla.

Antaessaan henkilötietoja Havain Oy:lle, tai täyttäessään lomakkeen Havain Oy:n kotisivuilla tai uutiskirjeessä, sitoutuu tietojen antaja luovuttamaan Havain Oy:lle paikkansapitäviä tietoja, jotka hänellä on tämän lisäksi oikeus luovuttaa.

Havain Oy säilyttää oikeuden poistaa rekisteristään henkilötietoja, jotka eivät yrityksen näkemyksen mukaan enää palvele tarkoitustaan.

Havain Oy:n kohderyhmiin, eli käsiteltävien henkilötietojen ryhmiin, kuuluvat yritykset, sekä esiintymisestä, myynnistä, markkinoinnista ja muista Havain Oy:n palveluista kiinnostuneet henkilöt.

Säännönmukaiset tietolähteet

  • Käyttäjän luovuttamat tiedot
  • Yritysten verkkosivuilta ja internetistä kerätyt tiedot, jotka ovat julkisesti saatavilla
  • Havain Oy:n verkkosivujen evästeiden avulla kerätyt tiedot

Linkit Havain Oy:n kotisivuilla

Havain Oy:n kotisivut sisältävät linkkejä toisille sivustoille. Havain Oy ei ole vastuussa näiden sivustojen sisällöstä tai tietosuojakäytänteistä. Tästä syystä tällaisella sivustolla noudatetaan sivuston oman tietosuojaselosteen mukaisia menetelmiä.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille ilman käyttäjän hyväksyntää, lukuun ottamatta tietojen luovuttamista viranomaisille lakisääteisissä tapauksissa. Tapauksissa, joissa Havain Oy kerää henkilötietoja yhteistyössä kumppaneidensa (yritysten tai organisaatioiden – usein Seedi ja Taito United) kanssa, voimme kerätä tiedot ensisijaisesti Havain Oy:n rekisteriin. Tällöin Havain Oy voi luovuttaa kerätyt tiedot yhteistyökumppaneidensa käyttöön. Tällaisessa tilanteessa on henkilötietojen keräyssivulla nähtävillä Havain Oy:n ja sen yhteistyökumppaneiden logot. Pääsy tietoihin on ainoastaan Havain Oy:n valtuuttamilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja työhönsä.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja voidaan siirtää henkilötietolain sallimissa rajoissa EU:n tai ETA:n ulkopuolelle tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen vuoksi. Palveluntarjoajamme palvelimiemme sijaitessa Yhdysvalloissa, varmistamme, että palveluntarjoaja on sitoutunut noudattamaan GDPR:än ja EU:n tietosuojalainsäädännön periaatteita, sekä on mahdollisuuksien mukaan Privacy Shield sertifioitu.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Sähköinen asiakas- ja markkinointirekisteri on suojattu salasanoilla ja rekisteriin pääsevät vain Havain Oy:n erikseen valtuuttamat henkilöt. Kaikkia, joilla on pääsy tietoihin, sitoo salassapitovelvollisuus.

Käyttäjän oikeudet

Sinulla on EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen oikeus tulla unohdetuksi, eli tulla poistetuksi rekisteristä ja rajoittaa tietojesi käsittelyä. Näiden oikeuksien lisäksi, sinulla on lain sallimissa puitteissa oikeus tarkastaa, mitä tietoja olemme sinusta keränneet. Sinulla on oikeus lain sallimissa puitteissa oikeus saada siirrettyä tietosi toiseen rekisteriin. Sinulla on oikeus lain sallimissa puitteissa vaatia virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon korjaamista tai poistamista. Sinulla on oikeus lain sallimissa puitteissa saada tietoa henkilötietojesi käsittelystä, sekä tehdä valitus valvontaviranomaiselle, sekä vastustaa tietojesi automaattista käsittelyä. Voit täyttää nämä oikeudet poistumalla uutiskirjeemme tilaajalistalta alla mainitulla tavalla, tai olemalla yhteydessä Havain Oy:n tietosuojavastaavaan.

Jokaisessa lähettämässämme suorapostissa on linkki, josta vastaanottaja voi estää suorapostitukset jatkossa eroamalla lähetyslistalta, oli kyseessä sitten uutiskirjeemme tai erillinen markkinointi-/viestintäkampanja. Voit myös kieltää Havain Oy:tä käsittelemästä itseäsi koskevia tietoja suoramarkkinointiin ja pyytää tietojesi poistamista rekisteristä lähettämällä sähköpostia tietosuojavastaavallemme (yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen lopusta).

Rekisteröidyn pyytäessä henkilötietojensa poistamista tietosuojavastaavaltamme, tulee rekisteröidyn kertoa, mistä rekisterin sovelluksista (mahdollisesti kaikista) hän haluaa henkilötietonsa poistettavan.

Havain Oy säilyttää henkilötietoja vain sen aikaa, kun tämä on aiheellista niiden käyttötarkoituksen kannalta, tai rekisteröity pyytää Havain Oy:tä poistamaan tai päivittämään tietonsa. Rekisteröity voi esittää tällaisen pyynnön olemalla yhteydessä Havian Oy:n tietosuojavastaavaan (tiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen lopusta), tai uutiskirjeen tapauksessa rekisteröity voi poistaa tietonsa rekisteristä hänelle lähetetyn sähköpostin lopusta.

Rekisteristä poistamispyynnön esittämisen jälkeen poistamme rekisteröidyn henkilötiedot rekisteristämme ensi tilassa, tai hän voi tilanteesta riippuen poistaa ne itse. Joka tapauksessa rekisteröidyn tiedot poistuvat rekisteristä viimeistään neljän viikon kuluessa pyynnön esittämisestä.

Varaamme oikeuden muokata tätä tietosuojaselostetta, minkä vuoksi sivuston käyttäjän on hyvä lukea se aika-ajoin uudelleen.

Tietojen käsittelyperuste ja keräysperuste

Käsittelemme tietojasi EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että voimme käsitellä tietojasi perustuen suostumukseesi, oikeutettuun etuumme, sopimuksiimme ja lakisääteisiin velvoitteisiin nojaten.

Tietoyhteiskuntakaaren (202 §) mukaan yrityksille on luvallista lähettää sähköistä suoramarkkinointia ilman suostumusta. Mikäli yrityksesi on listattu rekisteriimme, niin voit pyytää meitä lopettamaan vastaanottamasi markkinoinnin jokaisen saamasi sähköpostin lopusta, tai olemalla yhteydessä tietosuojavastaavaamme, jonka tiedot löytyvät alta.

Rekisterin pitäjä

Havain Oy

VAT code: FI25516847
Metsäneidonkuja 10,
02130 Espoo
FINLAND

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Havain Oy:n tietosuojavastaava:

Timo Sorri
timo@havain.fi
+358 400 407 611