One-sliderin kirous – miksi sinun pitää kieltäytyä tiivistämästä kaikkea yhdelle esitysdialle

Takaisin

Julkaistu 26.06.2013

”Voitko laittaa minulle one-sliderin tästä asiasta?”, ”Esitä tämä yhdellä esitysdialla johtoryhmän kokouksessa”. Tyypillisiä toiveita, joita tulee kollegoilta, johtajilta ja kumppaneilta tätä nykyä melkein missä tahansa organisaatiossa. Silloin PowerPointista on tullut sisäisen viestinnän ohjasmies. Viestinnän selkeys uhrataan näennäisen tehokkuuden alttarille. Ymmärrettävyyttä ja aikaa mitataan esitysdiojen lukumäärässä.

Silloin PowerPointista on tullut sisäisen viestinnän ohjasmies. Viestinnän selkeys uhrataan näennäisen tehokkuuden alttarille.

Silloin one-slider meni vikaan...
Silloin one-slider meni vihkoon…

Creative Commons License hobvias sudoneighm via Compfight

Mitä, jos ei mikromanageerattaisikaan ihmisten tapaa esittää asioita? Mitä, jos alettaisiinkiin ohjaamaan ihmisiä oikeilla suureilla? Entä jos sanoittaisiinkin: ”Voitko laittaa minulle tästä lyhyen tiivistelmän, josta käy ilmi perusidea ja hyödyt?”, ”Sinulla on viisi minuuttia aikaa johtoryhmässä. Huolehdi, että pystyt esittämään asian ymmärrettävästi ja että muutamalle kysymykselle jää tarvittaessa aikaa”.

Entä jos ensi kerralla pyynnön kuullessasi vastaisitkin: ”Kerro minulle odotukset, tavoite, aikaraamit ja muut rajoitteet. Mietin itse siihen perustuen parhaan esitystavan.”  

Itse ajattelin ainakin kokeilla.

[divider scroll_text=””]

Tarvitsetko apua oman esityksesi suunnitteluun? Ota yhteyttä!