Interaktiivinen infografiikka: Prezi vs PowerPoint

Takaisin

Julkaistu 13.09.2016

Verkkosivupohjaiset esitykset olisivat luonteva esitysgrafiikan seuraava kehitysaskel. Tuon askeleen ottamisessa on vain vielä pari muttaa.


via GIPHY

Ensinnäkin riippuvaisuus verkkoyhteyksistä. Jos asiakkaidesi bisnes ei pyöri pelkästään Kehä III:sen sisäpuolella, niin et voi todellakaan olla varma, että verkkoyhteys modernin matkaviestinverkon kautta on taattu. Kävinpä itsekin hiljattain Tuusulassa suhteellisen suuressa firmassa, jossa ei ollut viritetty vielä WiFi-yhteyksiä.

Toinen ongelma on riippuvaisuus koodaamisosaamisesta. Monikaan ei varmaan enää oleta, että toimiva verkkosivu tai myyntiesitys syntyisi pelkästään toimitusjohtajan diginatiivin veljenpojan viikonloppuharjoituksena. Toisaalta voi olla käyttäjän näkökulmasta hieman tympeää olla kiinni verkkosivukehittäjän napanuorassa, jos haluaa pienen muutoksen esitykseen (eli verkkosivuun).

Tumult Hype ratkaisee jälkimmäisen näistä ongelmista. Sen avulla HTML5-pohjaisen mobiiliresponsiivisen esityksen sisältöjen ja animaatioiden luominen onnistuu drag and drop -käyttöliittymän avulla. Työkalu rakentaa automaattisesti HTML 5 -koodia luomuksestasi. Hypellä luodut sisällöt on helppo jakaa esimerkiksi omana verkkosivunaan, tai sisällyttää jo olemassa olevalle sivulle, kuten itse tein alla.

Tätä voisi soveltaa mm.

  • Verkkosivupohjaisiin esitykset
  • Interaktiiviset infografiikat
  • Markkinointikampanjoiden laskeutumissivut

 

Esimerkki – Interaktiivinen infografiikka Prezi vs. PowerPoint

Itse tein Hypellä alla olevan interaktiivisen infograafiikan. Infografiikka perustuu aikaisemmin kirjoittamastani Prezi vs. PowerPoint – ultimaattinen titteliottelu -vertailuun.

 

 

Todettakoon lopuksi kuitenkin, että drag & drop -käyttöliittymästä huolimatta, tällaisen interaktiivisen infografiikan tai esityksen luominen Hypellä ei ole mikään nopea huitaisu, vaan vaatii huolellista suunnittelua ja viilaamista. Koodariksi ei tarvitse kuitenkaan ryhtyä, mikä voi monelle esityksiä tekevälle olla helpotus.

[Artikkelin pääkuva: Tumult Hype, www.tumult.com]