Follow Friday – julkisen puhumisen Euroopan mestari John Zimmer Suomessa

500 271 Timo Sorri

Twitterissä #FF tarkoittaa ‘Follow Friday’:ta. Se on visertäjien tapa suositella omille seuraajilleen muita mielenkiintoisia seurattavia. Tänään siirrän tämän käytännön blogin puolelle, sillä John Zimmer, Euroopan alueen hallitseva julkisen puhumisen mestari,  on tänä viikonloppuna vierailulla Suomessa Toastmasters Finlandin kesäjuhlassa. Jos haluat huipputason vinkkejä omaan esiintymiseesi, suosittelen tutustumaan Johniin.

John Zimmer

Julkisen puhumisen hallitseva Euroopan mestari John Zimmer (the7minutestar.tumblr.com)

 

Mikä ihmeen Euroopan alueen hallitseva julkisen puhumisen mestari? Toastmasters International järjestää vuosittain 280 000 jäsenelleen kansainvälisen puhekilpailun. Alueellisten karsintojen kautta 90 parasta valikoidaan maailmanmestaruuskilpailun alkueriin, joista yhdeksän parasta kilvoittelevat finaalissa. John edustaa elokuussa Cincinnatin loppukilpailussa aluetta numero 59 eli Manner-Euroopaa. Oma veikkaukseni on, että John menee heittämällä finaaliin.

John on ennen tämänvuotista finaaliedustustaan hankkinut jo kattavasti meriittejä Euroopan tasolla mm. humoristisessa puhumisessa*, ex tempore-puhumisessa** ja puheiden evaluoimisessa***.

  • 2008 Speech Evaluation Contest – First Place
  • 2008 Humorous Speech Contest – First Place
  • 2009 International Speech Contest – Second Place
  • 2009 Table Topics (Impromptu Speaking) Contest – First Place
  • 2009 Humorous Speech Contest – First Place
  • 2010 International Speech Contest – Finalist
  • 2011 Speech Evaluation Contest – First Place

 

Lisäksi John on valmentanut useita puhujia, mm. vuoden 2011 naisten maailmanmestaria Olivia Schofieldia.

John kirjoittaa myös blogia Manner of Speaking, josta löydät läpikotaisia analyyseja siitä mikä tekee puheesta tai puhujasta vakuuttavan. Alla muutamia omia suosikkikirjoituksiani Johnin blogista:

 

* Humoristisen puhumisen kilpailussa kilpailijan tehtävänä on pitää 6-8 minuutin humoristinen puhe valitsemastaan aiheesta. Kilpailu käydään alueellisella tasolla.

** Ex-tempore puhumisen kilpailussa kilpailijan tehtävänä on pitää 1,5-2,5 minuutin puhe aiheesta, joka annetaan lavalla. Kilpailu käydään alueellisella tasolla.

*** Evaluointikilpailussa kilpailijan tehtävänä on antaa 2-3 minuutin mittainen rakentava ja kehittävä palaute, sisältäen konkreettisia vinkkejä ja kehitysehdotuksia, toisen puhujan puheelle. Kilpailu käydään alueellisella tasolla.

AUTHOR

Timo Sorri

Timo Havainin perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänen intohimonsa on saada markkinoinnin ja myynnin yhteispeli toimimaan tehokkaalla tavalla. Timo on nelinkertaisesti sertifioitu account based marketing -strategi, ohjannut ABM:iin liittyvää Pro gradu -työtä ja tuonut maailman johtavan Demandbasen ABM-ratkaisun Suomen ja pohjoismaiden markkinalle. Timolla on tausta IT-johdon konsultoinnissa, ja markkinoinnissa ja myynnissä. Timo on myös aviomies, kolmen lapsen isä ja kova koripallofani.

All stories by: Timo Sorri
Read previous post:
Prism esitysgrafiikka
Suunnittele esitysdiasi hyödyntämällä kahta ässäkorttia – tuloksena selkeät slaidit

Viimeisen viikon aikana kukaan ei ole voinut välttyä USA:n vakoilujupakalta. Kansallisen turvallisuusviraston (NSA) Prism-tiedonkeruuohjelmaa kuvaavat esitysdiat ovat oppikirjaesimerkki siitä, miten...

Close