Etäpalavereissa vaikuttaminen

Uudet esitystyökalut sujuvoittavat arkea ja takaavat laadukkaat esitykset – Case Varma

Takaisin

Julkaistu 04.04.2022

Varman uudet esitystyökalut sujuvoittavat arkea ja takaavat laadukkaat esitykset

Työeläkevakuutusyhtiö Varma halusi mahdollistaa jokaiselle työntekijälleen onnistumisen myymisessä – oli kyseessä sitten organisaation sisäinen idean myyminen tai palvelun tai tuotteen myyminen asiakkaalle. Esiintymiskoulutuksen sijaan organisaatioon haluttiin luoda sujuvat ja helposti toistettavat esitystyökalut, joita seuraamalla jokainen varmalainen pystyisi esittämään ja esiintymään entistä paremmin.

“Osana laajaa brändin kirkastustyötä halusimme uudistaa myös esitystyökalumme. Tarvitsimme PowerPointien suunnitteluun avuksi tahon, joka ymmärtää niin graafisen ilmeen, PowerPointin teknisen puolen kuin myynti- ja esiintymisprosessien päälle.” kuvailee Varman viestintäpäällikkö Reetta Lehto.

Varma ja Havain aloittivat yhdessä prosessin, jonka lopputuloksena jokainen varmalainen pystyy helposti rakentamaan vakuuttavan, sujuvasti etenevän sekä visuaalisesti miellyttävän esityksen.

Esitystyökalut organisaation tarpeisiin

Eri tilanteissa toimivat erilaiset tavat esittää. Tämän takia Varman esitystyökaluja lähdettiin työstämään organisaation omien tarpeiden pohjalta. Isossa organisaatiossa esiintymiskontekstit vaihtelevat paljon, ja ne asettavat esityksille ja esittämiselle erilaisia vaatimuksia.

“Meillä oli vahva näkemys siitä, minkälaisia tarpeita organisaatiolla on esitystyökaluille. Pyrimme suunnittelemaan PowerPointit varmalaisten tarpeet ja ajatukset edellä. Toisaalta oli tärkeä erottaa olennainen ja suodattaa, koska kaikkia toiveita ei tämän kaltaisessa prosessissa kannata yrittää huomioida.” Lehto kertoo.

Varman uuden, raikkaan brändi-ilmeen tueksi kaivattiin monipuolista valikoimaa PowerPoint-valmispohjia (template), joista löytyisi sopivia vaihtoehtoja jokaiseen kontekstiin. Esityspohjien käytettävyys haluttiin mahdollisimman hyvälle tasolle. Varman tarpeiden pohjalta Havain  rakensi PowerPoint-työkalut, joista löytyy hyviä vaihtoehtoja niin sisäisiin, strategisiin kuin asiakasrajapinnassakin tapahtuviin esityksiin. Havain loi Varmalle PowerPoint-pohjat, jotka

  • ovat helppokäyttöisiä
  • auttavat tekemään parempia esityksiä
  • ohjaavat niukempaan teksti-ilmaisuun ja parempaan visuaaliseen ilmaisuun
  • noudattelevat brändi-ilmettä

Hyvät esitystyökalut auttavat onnistumaan

Jatkossa varmalaisilla on yhtäläiset valmiudet onnistuneen esityksien suunnitteluun ja koostamiseen. Varmalle suunnitellut PowerPoint-työkalut auttavat varmalaisia toimimaan yhtenäisemmin ja tehokkaammin, eivätkä erot yksilöiden taidoissa vaikuta lopputulokseen yhtä voimakkaasti. Esityspohjat ovat arjen jokapäiväinen apu, ja niiden toimivuus säästää niin aikaa, vaivaa kuin hermojakin.

“Onnistuimme luomaan Varmalle esitystyökalun, joka palvelee niin kokenutta PowerPoint-käyttäjää kuin aloittelijaakin. Projekti Havainin  kanssa eteni jouhevasti ja pidin erityisesti Havainin käytännönläheisyydestä.” Lehto tiivistää tunnelmansa yhteistyöstä.

Ota yhteyttä – nostetaan yhdessä esitysviestintänne tasoa!

Timo Sorri, timo.sorri(a)havain.fi, puh. 040 040 7611