Täydellisen kansidian resepti: Unsplash + Canva

1024 768 Timo Sorri

Kirjoitin viime viikolla siitä miten visuaalisuus nostaa sisällön huomioarvoa sosiaalisessa mediassa ja miten samaa ajatusta voi soveltaa esityksiin. Visuaalisesti mielenkiintoinen kuvatviitti toimii ”sisäänheittäjänä” itse sisältöön – kirja saa tuomionsa kannen perusteella. Samoin esiintyjän ensimmäiset sanat ja yleisön ensimmäinen silmäys esitysmateriaaliin muodostaa  90% yleisön odotusarvosta.

Presentoimisen Pelikirja: Canva & Unsplash, a match made in heaven

Kuva: Unsplash & Canva

Tämä on erityisen totta Slidesharessa. Siellä esittäjä ei voi olla omalla puheellaan tukea esitysmateriaalia, joten kansi määrittää 99%:sti sisällön kiinnostavuuden yleisölle.

Mitä sinä voit tehdä? Lupasin antaa hyvän vinkin tällä viikolla. No, tässä se tulee.

Canva on verkkopohjainen visuaalisen sisällön suunnittelualusta, joka tarjoaa laajan valikoiman valmiita mallipohjia. Canvasta löytyy myös mallipohjia esityksiä varten, joita voi viedä PowerPoint/Keynote dian kokoisina kuvina tai PDF:nä offline esitykseksi. En ehkä tekisi Canvalla kokonaista esitystä, mutta kansidian suunnitteluun se on oiva työkalu.

Unsplash on puolestaan kuvablogi, joka tarjoaa kymmenen kuvan nipun korkealaatuisia ja tyylikkäitä kuvia toimitettuna kymmenen päivän välein suoraan sähköpostiin. Ei huono.

Hyvää viikonloppua!

AUTHOR

Timo Sorri

Timo Havainin perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänen intohimonsa on saada markkinoinnin ja myynnin yhteispeli toimimaan tehokkaalla tavalla. Timo on nelinkertaisesti sertifioitu account based marketing -strategi, ohjannut ABM:iin liittyvää Pro gradu -työtä ja tuonut maailman johtavan Demandbasen ABM-ratkaisun Suomen ja pohjoismaiden markkinalle. Timolla on tausta IT-johdon konsultoinnissa, ja markkinoinnissa ja myynnissä. Timo on myös aviomies, kolmen lapsen isä ja kova koripallofani.

All stories by: Timo Sorri
Read previous post:
Master the Art of Presenting
Five public speaking tips for a champion

Lokakuun 30. päivän Master the Art of Presenting -seminaarin puhuja John Zimmer kertoo tässä kirjoituksessaan viisi vinkkiä hyvien esitysten valmisteluun...

Close