SlideProof – Presentoijan pikku apuri

300 300 Timo Sorri

SlideProof - Presentoijan pikku apuri

Olet työstänyt esitystäsi tai PowerPoint-raporttiasi jo tuntikaupalla. Deadline lähestyy, taisteluväsymys painaa ja mikä pahinta, tässä vaiheessa sokeus pienille ulkoasuvirheille on pahimmillaan. Tuntien työskentelyn jälkeen ulkoasutarkistuksen tekeminen samoilla silmillä on yhtä helppoa kuin vihreän golfpallon etsiminen karheikosta kesäillan jo pimentyessä.

Pahinta on, kun kaikki ne pienet viimeistelyn puutteet iskevät silmille esitystilanteessa. ”Äh, tuossa otsikossa on kaksi välilyöntiä”, ”Hemmetti, tämän dian tasaus on eri kuin koko muun esityksen”. Esityksen kokonaisviesti ei luultavasti kärsi tällaisista pikkupuutteista, mutta kovan työn pieni viimeistelemättömyys saattaa joskus syödä sisäisesti miestä tai naista rotan lailla. Apuun ratsastaa SlideProof!

[vimeo height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://vimeo.com/74367448[/vimeo]

 

SlideProof on näppäränoloinen PowerPointin lisäosa, joka tarkistaa PowerPoint tiedoston, tunnistaa ja listaa pienet ulkoasuvirheet ja käyttäjän hyväksynnällä korjaa ne automaattisesti. SlideProof tarkistaa käyttäjän puolesta mm.

  • Otsikoiden asettelun ja kirjasimien yhtenäisyyden ja tuplavälilyönnit
  • Dianumeroinnin
  • Sisällön asettelun ja tasausten yhtenäisyyden
  • Lauseiden välimerkkien käytön ja lukujen muotoilun yhtenäisyyden

 

Itse olen tutustunut työkaluun vain sen esittelymateriaalien kautta. Tämä johtuu siitä, että käytän PowerPointia enimmäkseen Mac-ympäristössä ja SlideProof on toistaiseksi saatavilla vain Windows-ympäristöön. Tältä pohjalta näen SlideProofin olevan hyödyllisin erityisesti pidemmissä esitysmateriaaleissa, joita ei välttämättä ole tarkoitettu kokonaisuudessaan esitettäviksi. Esimerkkinä erilaiset kartoitukset, tutkimusraportit tai koulutusmateriaalit, joissa voi olla laaja, jopa satoja dioja käsittävä taustamateriaali.

Jos sinulla on enemmän kokemusta SlideProofista ja sen hyödyistä, niin kerro mielellään kokemuksistasi Twitterin, LinkedIn:in tai sähköpostin kautta.

AUTHOR

Timo Sorri

Timo Havainin perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänen intohimonsa on saada markkinoinnin ja myynnin yhteispeli toimimaan tehokkaalla tavalla. Timo on nelinkertaisesti sertifioitu account based marketing -strategi, ohjannut ABM:iin liittyvää Pro gradu -työtä ja tuonut maailman johtavan Demandbasen ABM-ratkaisun Suomen ja pohjoismaiden markkinalle. Timolla on tausta IT-johdon konsultoinnissa, ja markkinoinnissa ja myynnissä. Timo on myös aviomies, kolmen lapsen isä ja kova koripallofani.

All stories by: Timo Sorri
Read previous post:
Presentaation aloittaminen James Bondin tapaan
James Bond ja kiimainen aloitus

Oletko joskus miettinyt miksi Bond-elokuvien alkutekstejä edeltää aina toimintakohtaus? Miksi Bond tekee aina ninjamaisen murtokeikan tai hoitelee varsinaiseen juoneen kuulumattoman pahiksen...

Close