Ratkaiseeko Stocksy kuvapankkien paradoksin?

Takaisin

Julkaistu 18.09.2013

Kuvapankkien hyödyntäminen presentaatiokäytössä on järkevää – niistä löytää helposti ja nopeasti riittävän korkearesoluutioisia, teemaltaan yhtenäisiä ja tekijänoikeuksia kunnioittavia kuvia. Kaupallisten kuvapankkien ongelmana on kuitenkin se, että kuvat ovat usein monessa yhteydessä kulutettuja tai kliseisiä, ja joskus jopa epäuskottavia.

Kuvankaappaus 2013-9-18 kello 6.08.50

 

Stocksy.com on kuvapalvelu, jonka palvelulupaus on ”Your stock photos shouldn’t look like stock photos”. Kuullostaa hyvältä ja ensisilmäyksellä kuvat näyttävätkin raikkailta verrattuna yleisimpiin kuvapankkeihin (istockphoto.com ja shutterstock.com). Kaikkien kuvien kuvanlaadusta riippuvainen hintaskaala on sama: kymmenestä sataan dollariin. Presentaatiokäyttöön riittävän hyvien kuvien hinta on 25 dollaria eli 18,70 euroa. Kuvien kohdalla pätee sama lainalaisuus kuin autoissa -jos haluaa halvan ja hyvän, niin pitää ostaa kaksi eri tuotetta.

Stocksysta ei välttämättä ole ihan peruspresentaatioiden kuvapankiksi, mutta tärkeämpien presentaatioiden kuten myyntiesitys tai tärkeämpi keynote-esitys ihan varteenotettava palvelu.Peruspresentaatioiden käyttöön vähemmän kuluneita kuvia voi etsiä Creative Commons-lisensoiduista palveluista, joista olen kirjoittanut täällä ja täällä.