Presentoi Twitteriin – kolme helppoa keinoa saada ideasi leviämään seminaarihuoneen ulkopuolelle

Takaisin

Julkaistu 17.01.2014

Twitter on maailman nopeimmin kasvava sosiaalisen median kanava. Twitterin lyömätön etu on sen avoimuudessa – kuka tahansa voi seurata (lähes) ketä ja mitä aihetta tahansa. Esimerkiksi @Twiitit-käyttäjää seuraamalla on helppo huomata, että päivän seuratuimmat seminaarit ja seminaaripuhujat ovat tänä päivänä niitä, jotka huolehtivat hyvästä Twitter-näkyvyydestään.

Tässä kolme keinoa, joilla teet esityksestäsi helposti twiitattavan.

1. Esityksesi alussa – tee itsestäsi twiitatattava

Esityksesi alussa, esitellessäsi itsesi ja esityksesi aiheen, pidä huoli, että yleisö pystyy ja ehtii näkemään oman Twitter-käyttäjätunnuksesi. Näytä oma käyttäjätunnuksesi riittävän isolla fontilla, jotta takarivikin näkee sen. Jos käytät omaa aihetunnistettasi (hashtag) laita myös se näkyviin. Omassa puheessasi voit rohkaista yleisöä seuraamaan sinua ja twiittaamaan hyödyntäen käyttäjätunnustasi.

Slide1
Hyvä esityksen kansilehti helpottaa ajatustesi twiitattavuutta.

 

2. Esityksesi aikana – tee ajatuksistasi twiitatattavia

Twitterin voima perustuu tiivistämiseen -140 merkkiä kertoo olennaisen asiasta. Jos yleisösi ei pysty mahduttamaan ajatuksiasi tähän mittaan, niitä on vaikeaa twiitata. Huolehdi, että esityksessäsi on hetkiä, jolloin pysähdyt 140 merkkiin tiivistettävän idean äärelle – tai vielä parempaa 120 merkkiin, jotta jätät tilaa omalle käyttäjätunnuksellesi ja/tai aihetunnisteelle.  Tue näitä hetkiä esitysdioillasi.

Slide2
Tee ideoistasi helposti twiitattavia. Tiivistä esityksesi avainsanomia 120 merkkiin ja pysähdy niiden äärelle.

 

3. Esityksesi jälkeen – tee esitysdiostasi twiitatattavia

Tänä päivänä seminaareissa yleisenä tapana jakaa esittäjien diat seminaariyleisölle joko seminaarijärjestäjän oman keskitetyn palvelun kautta tai Slidesharesta. Voit esityksen jälkeenkin helpottaa ajatustesi twiitattavuutta upottamalla esitysdioihisi clicktotweet-painikkeita, joilla katselija voi yhdellä napinpainalluksella twiitata dian ajatuksen seuraajilleen.

Slide2
Tee esitysdiostasi helposti twiitattavia. Clicktotweet-palvelun avulla voit laittaa dialle napin, jota painamalla katselija voi twiitata yksittäisen dian idean seuraajillensa.

 

Näiden  helppojen keinojen avulla voit saada oman sanomasi leviämään moninkertaisesti seminaarihuonetta suuremmalle yleisölle ja saat uusia uskollisia seuraajia itsellesi Twitteriin. (Jos Twitter on tuikituntematon aihe itsellesi, saat hyvät aloitusohjeet esimerkiksi täältä.