Viisi ideaa, joilla siirrät myyntiesityksesi digiaikaan

1024 768 Timo Sorri

5 esitysideaa joilla siirrät myyntiesityksesi digiaikaan

Tämä kirjoitus on  6.8.2014 vierasblogikirjoitukseni Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten blogissa.

Hyvän ja rentouttavan loman jälkeen aivot ovat vastaanottavaisia uusille ideoille.

Nyt on vielä hyvä hetki opetella jotain uutta syksyä varten. Annan sinulle viisi ideaa, joilla voit kehittää uusia taitoja ideoidesi myymiseen. Viisi ideaa, joilla nopeutat ja tehostat esitystesi luomista. Viisi ideaa, joilla tuot myyntiesityksesi digiaikaan.

1 – Rakenna esitysdiakirjasto, josta löydät parhaat ideasi uusiokäyttöön nopeasti ja helposti

Vaikka jokainen yleisö ja esityskokonaisuus on ainutkertainen, niin esitysmallit ovat uusiokäyttöisiä.  Hyvin aiemmin toiminutta visualisointia kannattaa hyödyntää uudelleen. Usein ongelmana on se, että yksittäisiä esitysdioja on vaikeaa löytää tuhansien esitysdiojen joukosta kovalevyn kulmalta.

Pres-E on kätevä PowerPointin lisäosa, johon voit luoda kategorisoidun ja haettavan diakirjaston parhaista esitysdioistasi. Se tarjoaa myös hyväksi todettuja valmiita visualisointeja ja esitysmalleja käyttöösi. Nopeuta ja helpota siirtymistä visuaaliseen esittämiseen.

 2 – Tuo esityksiisi todentuntua ja erottadu joukosta omilla kuvillasi

Kuva on tehokas tunnevaikutuksen keino. Kuvakirjastokuvat ovat vain valitettavan usein teennäisiä. Täydellisiä ihmisiä, täydellisesti pukeutuneina, täydellisissä toimistoissa. Mikset alkaisi hyödyntää oikeita kuvia, oikeista ihmisistä ja oikeista tilanteista?

VSCOCAM on helppokäyttöinen älypuhelinsovellus, joka tuo kuviisi sen pienen taian, joka erottaa ne tavallisista näpsysitä. Aloita vaikkapa ottamalla rennosta ja hyvin levänneestä tiimistäsi kuva ja kerro sen avulla seuraavalle asiakkaallesi kenen kanssa hän tulee työskentelemään, jos valitsee sinut.

3- Ota PowerPointit haltuun tablet-tietokoneella

Tablet-tietokoneiden ehdottomana etuna esitystyökaluina on se, että ne kulkevat helposti mukana ja ovat välittömästi käytössä. Myyntiesitykselle voi olla tänä päivänä tarve missä tahansa ja milloin tahansa. Ennen kaikkea ne eivät hallitse esitystilannetta vaan mahdollistavat luontevan ihmisten välisen vuorovaikutuksen.

Office365-ohjelmat ovat olleet saatavilla kaikille yleisimmille mobiililaitteille keväästä lähtien. Slideshark on toinen kätevä sovellus esitysten pitämiseen tabletilla.

4 – Opettele digitaalisen tussitaulun käyttö

Mikään PowerPoint-esitys ei pysty vauhdittamaan myyntiä samalla tavalla kuin se, jos pystyt ratkaisemaan tai vähintään tarjoamaan pientä apua asiakkaan ongelmaan asiakaskohtaamisella. Se vie eetoksesi heti kolmanteen potenssiin.

Zamurai on kätevä digitaalinen fläppitaulu iPadiin, jonka avulla voit hahmottaa asiakkaan tilannetta ja keskustella ongelmista tai haasteista. Paper on hyvä ja yksinkertainen piirtotyökalu tabletille. Molemmista voit tallentaa piirrokset PDF:ksi tai kuviksi ja jakaa ne asiakkaan kanssa tai laittaa tarjouksen liitteeksi

5 – Lähetä asiakkaallesi tai kollegallesi videopresentaatio

Pystyt vakuuttamaan esitykselläsi tehokkaimmin silloin, kun saat kollegasi tai asiakkaasi samaan paikkaan ja aikaan kanssasi. Entä jos toinen tai molemmat eivät natsaa? Miten voisit pitää esityksen asiakkaalle juuri silloin, kun se hänelle parhaiten sopii?  Miten varmistut, ettet kuitenkaan menetä mahdollisuuttasi esittää ratkaisuasi juuri niin kuin sen ajattelit?

Tee asiakkaallesi  tai kollegallesi videopresentaatio. Tutustu Movenoten ja Present.me:n kaltaisiin helppokäyttöisiin videopresentaatiopalveluihin lähettämällä tervehdys töihin paluun kunniaksi.

Menestyksekästä ja myynnillistä syksyä! Tervetuloa takaisin töihin!

AUTHOR

Timo Sorri

Timo Havainin perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänen intohimonsa on saada markkinoinnin ja myynnin yhteispeli toimimaan tehokkaalla tavalla. Timo on nelinkertaisesti sertifioitu account based marketing -strategi, ohjannut ABM:iin liittyvää Pro gradu -työtä ja tuonut maailman johtavan Demandbasen ABM-ratkaisun Suomen ja pohjoismaiden markkinalle. Timolla on tausta IT-johdon konsultoinnissa, ja markkinoinnissa ja myynnissä. Timo on myös aviomies, kolmen lapsen isä ja kova koripallofani.

All stories by: Timo Sorri
Read previous post:
Vältä zombiearmeija
Näin vältät zombiearmeijan

Istun pienehkön neuvotteluhuoneen takaosassa. Minua edeltävä, hyvää keskustelua herättänyt, esitys on edennyt jo toiseen jatkoerään. Huomaan, että keskustelu alkaa kiertää...

Close